Worm Screw Jack raste široko

Črv je orodje, ki ima enega ali več spiralastih zob in se ukvarja z polžastim kolesom, da se oblikuje zobni gredi z zobnimi gredi. Površina za indeksiranje je lahko cilindrična površina, črvni vijak Jack je stožčasta površina ali obročasta površina. V skladu z različno krivuljo profila zob se lahko navadni cilindrični črv razdeli na črvi Arhimedes (ZA črv), izzove črv (ZI črv), normalni ravno črv (ZN črv) in konusno valjast črv (ZK Worm) in tako naprej

(1) Arhimedski črv: ta črv, črvni vijak Jack v ravnini, pravokotni na os črva (tj. Na konec), profil zoba za Archimedesovo spiralo, v ravnini osi profila zoba (tj. Aksialni zobje Profil) je ravna črta z zobnim kotom α0 = 20 °. Lahko se obdeluje na stružnici z enopolnim (s kotom γ ≤ 3 °) ali dvojnim polom (pri γ> 3 °) z ravnim robom. Ko je orodje nameščeno, mora črvni vijak z zgornjim robom rezalnega roba preiti skozi os črva. Ta črv je mletje težko, ko je vodilni kot velika obdelava neprijetnosti.

(2) izzovejo črv: vdor črv (ZI črv) črv zobna površina je postopoma odprta spiralna površina, konec zobnega profila za vdihavanje. Pri obdelavi se rob orodja dotika osnovnega kroga. Lahko je brušenje, enostavno zagotoviti natančnost obdelave. Na splošno se uporablja za število črvov glave večjo hitrostjo in bolj sofisticiran prenos.

(3) Normalni ravnajoči črv: končna ploskev tega črva je razširjena, črvni vijak in površina zoba (NN) sta ravna. ZN črv je tudi ravno rezilo noža z enim polom ali palico pri struženju stružnice. Obračanje, ko je ravnina rezila noža nameščena na spiralno površino zakona, črna vijaka Jack je preprosta, lahko se uporabi brusno kolo, ki se pogosto uporablja pri dolgih preciznih črvovih pogonih.

(4) Cone Envelope Worm: to je nelinearni spiralni črv. Ne more biti strojno obdelan na stružnici in ga je mogoče mletje na rezkalnem stroju in mlet na mlinčku. Predelava, polžni vijak Rezalnik plošč ali brusno kolo, nameščeno v normalni smeri žleba zobnega zob, poleg obdelovanca za spiralno gibanje, orodje hkrati okoli svoje lastne osi za vrtljivo gibanje. V tem času je Worm Screw Jack mletje obraza rezkarja (ali brusnega kolesa) spiralna zobna površina črva, profil zoba na odsekih II in NN pa krivulja. Ta črv je enostaven za mletje, črv je natančnejši, aplikacija je vse bolj obsežna.

Krožni cilindrični pogon polža je podoben običajnemu cilindričnemu polžju, le da je profil zobnega profila drugačen. Vijačno površino črva se razreže z rezilom z zaobljenim lokom, črvnim vijačnim žepom in črvom je izdelan s Fan Chengfa. V srednji ravnini (tj. Osi črva in središču črva) je zobni profil črva konkaven lok in profil zob poledenskega orodja je konveksen. Zato je krožni cilindrični pogon črv konkavne in konveksne loka zob prenosnika, Worm Screw Jack, ampak tudi linijo stika s prenosom. Glavne značilnosti so: visoka učinkovitost, na splošno do 90%; nosilnost, ki je običajno višja od navadnega cilindričnega polžja 50 do 150%; majhna velikost; majhna kakovost; kompaktna struktura. Ta pogon se je v upočasnitvi pogosto uporabljal v metalurgiji, rudarstvu, kemični industriji, gradbeništvu, dviganju črvnih vijakov in drugi mehanski opremi.

Za polžasto orodje je značilno dejstvo, da je črno telo v aksialni obliki konkavni krožni lok za tvorbo vrtilne površine avtobusa, Worm Screw Jack, zato se ta polž pogon imenuje polžasto gonilo. V mrežnem pasu tega prenosa je krog pramen polžastega orodja nameščen na arkuatni površini črva, to je, da se lok črva ovije okoli polžastega kolesa. Vtič črnega vijaka V srednji ravnini sta črv in polžasta zobna profila. Zaradi istočasnega povezovanja zob in stika med zobmi in smerjo gibanja polžastega orodja je podobna navpičnemu črvnemu vijačnemu vtiču, ki je močno izboljšal zobje zob in tvoril pogoje za mazanje olja. Vijak Jack in s tem nosilnost približno Akmami Nemčija črv voziti 2 do 4-krat večja učinkovitost je na splošno tako visoka kot 0,85 ~ 0,9; vendar zahteva večjo natančnost izdelave in namestitve.