Življenjska doba zobate gonilke

Stožčasta gonila se uporabljajo za prenos gibanja in moči med dvema sekvenčnima osema. Na splošno je kota presečišča med dvema osema stožčaste gredi enaka 90 ° (vendar ne sme biti enaka 90 °). Podobno kot cilindrični zobniki imajo stožčasti zobniki indeksirane stožce, grebenaste stožce, korenaste stožce in osnovne stožce. Stožec ima velik konec in majhen konec, njegov ustrezni veliki končni krog se imenuje indeksni krog (njegov polmer r), zgornji krog, krožni zob in osnovni krog. Premik parnega stožca je enakovreden parom stožčastih akordov za čisto zvijanje

Pri zasnovi pogonskega zobniškega gonila glede na dano razmerje prenosa v skladu z zgornjo formulo določimo vrednost dveh krogov kota stožca.

Kot pri kotu stožčaste zobne stožčaste zobne ročice in koren kota velikosti korenskega konusa, nato pa z dvema zobnima zobata prestavnima prestavama na zahtevo njegovega zgornjega očesa. V skladu z nacionalnimi standardi (GB / T 12369-1990, GB / T12370-1990) predpisuje uporabo drugega zobnika z zgornjim robom, oba kroga zgornje reže od velikega konca do majhnega konca je enaka, Stožec stožca in stožec zobnega korena sovpada z eno točko. Toda oba kroga vrha stožca, zaradi svoje avtobusa vzporedno z drugo stožčasto orodje z drugim stožcem korena korena zob avtobusa, tako da stožec ni več z naključno indeksiranjem konusa stožca. Ta vrsta zobate gredi je enakovredna zmanjšanju konice zoba majhnega konca višine zoba, s čimer se zmanjša možnost konice konice zoba; in polmer zoba je velik, je primeren za izboljšanje nosilnosti, življenjske dobe in skladiščenja oljnega mazanja

Obdelava hrupa

Stožčasti zobnik je pomemben del mehanskega menjalnika, ki se pogosto uporablja v paru zobnikov, zaradi neizogibnega obstoja smole, zob in drugih napak v času operacije povzroči nastanek mehčanja, ki se pojavi pri zasukih orodja frekvenca ustreza Hrup, nastane trenje med zobno površino zaradi relativnega drsnega trenja. Ker so orodja osnovni deli pogona menjalnika, je za zmanjšanje hrupa menjalnika potreben zmanjšanje hrupa gonila. Na splošno se hrup gonilnega sistema pojavlja predvsem na naslednjih področjih:

1. vidiki oblikovanja orodja. Nepravilna izbira parametrov, naključje je premajhna, nepravilna sprememba profila ali ni sprememb, struktura orodja je nerazumna in tako naprej. Napaka baznega odseka obdelave orodja in napaka zobnega profila sta prevelika, zobna stran je prevelika, površinska hrapavost je prevelika in tako naprej.

2. Zobniški vlak in menjalnik. Skupna ekscentričnost, kontaktna natančnost je nizka, paralelnost gredi je slaba, gred, ležaj, togost nosilca je nezadostna, natančnost vrtenja ležajev ni visoka in vrzel ni primerna.

3. Drugi vidiki vhodnega navora. Nihanje obremenitvenega navora, torzijske vibracije sistema gredi, ravnotežje motorja in drugih parov pare.

Življenje

Statistični podatki kažejo, da je okvara menjalnika vetrne turbine še vedno približno 50% napake pri izbiri, proizvodnji, mazanju ali uporabi. Trenutno zaradi tehničnih in drugih razlogov domača enota razreda jedrskih agregatov ključnih sestavnih delov, kot so motorji, menjalniki, lopatice, elektronska krmilna oprema in sistemi za zaklepanje, mnogi opirajo na uvoz in se uporabljajo v teh velikih vetrnih turbinskih orodjih Ležaji za krožnike, ležajne ležaje, ležajne ležaje in ležaj vretena so v celoti odvisni od uvoza. Zato je bolj natančna metoda izračunavanja življenjske dobe posebej pomembna pri oblikovanju vetrne turbine.

Zaradi visoke zanesljivosti, ki je potrebna za ležaje, je življenjska doba običajno najmanj 130.000 ur. In ker obstaja preveč dejavnikov, ki vplivajo na utrujenost življenjske dobe ležaja, je treba teorijo življenjske dobe ležaja še izboljšati, in teorija življenjskega kroga doma in v tujini nima enotnega načina izračuna, ki so ga sprejele vse industrije .

Z delovno temperaturo, viskoznostjo mazalnega olja in čistočo ter faktorji hitrosti, kot je življenjska doba, ima velik vpliv na stanje delovanja poslabšanja (dvig temperature, zmanjšanje hitrosti, povečana onesnaževala), se lahko življenjsko dobo ležaja bistveno zmanjša. Vpliv vetrne turbine, ki ima življenjsko dobo različnih dejavnikov poglobljeno analizo, da bi razvili bolj natančen izračun življenjskega doba, je gospodarska industrija in celo glavna prednostna naloga vetrne energije