Bevel Gearbox v bistvu isti

Menjalnik osi je zadnji del prenosnega sistema, ki prenaša moč na poravnavo kolesnega kolesa in moč prenosne gredi ali hidravličnega motorja zmanjša vrtilno hitrost in povečuje navor, Bevel Gearbox, ki poganja kolesni par za vrtenje . Pri vseh vrstah obsežnih strojev za vzdrževanje, struktura osnih prestavnih mehanizmov, razmerje hitrosti prenosa in podobno niso enaki, Bevel Gearbox trenutna gospodinjska uporaba stabilnega prenosnega sistema WD-320 z enako kot vlečenje DC-32 vozilo, tako da je menjalnik dveh osi v bistvu enak.

Vlečno vozilo tipa DC-32 ima 3-osni menjalnik, Bevel gearbox razdeljen na aktivni menjalnik osi (v nadaljnjem besedilu: osni menjalnik Ⅰ) in pogonski menjalnik osi (v nadaljnjem besedilu: menjalnik osi Ⅱ) dve vrsti. Tipkovni avtomobil DC-32 z visoko hitrostjo Bevel Gearbox z nizko hitrostjo dveh sklopov pogonskega sistema, njegovim hitrim hodom s hidravličnim mehanskim menjalnikom, pri nizkih hitrostih hoje s hidrostatičnim prenosom.

Hitro hojo tlačnega vozila poganjajo dve osi, Bevel Menjalnik sta dve osi sprednjega podstavnega vozička aktivna os in njegova pot transmisija je: Motor → pretvornik navora → menjalnik → izhodna gred → menjalnik → menjalnik osi → kolo.

Ko hodi tamponsko vozilo, gre za postopno tamponiranje. zahteva pogosto zaganjanje, zaviranje ali vzvratno vožnjo; njegova prenosna pot je: Motor → hidravlični prenos → črpalka → oljni motor → reduktor → pogonska gred → izhodna gredna plošča močnostnega gonila → pogonska gred → prenosna škatla → gonilo menjalnika osi → kolo → kolesa. Istočasno pa še en oljni motor (pomožni motor) poganja osi zadnje podstavne osi, Bevel Gearbox kot pomožni pogon, ki povečuje vlečno silo kolesa.

Sestavljen iz škatle, vhodne gredi z majhno obločno ročico, velikim obročastim zobnikom in ležajom, bevel gearboxom itd. Vhodna gred in majhna ukrivljena zobniška gonila sta izdelana v eno, bevel gearbox in drugi konec je povezan s prirobnico skozi spline prirobnica pa skozi pogonsko gredjo in premično škatlo.

Osno gonilo Ⅱ strukturo. Menjalnik sprejme enolični cilindrični prestavni način, večinoma sestavljen iz dveh osi. Vhodna gred 5 je prva os, pri čemer je dohodni konec povezan z motorjem preko spline in majhna ravna cilindrična prestavna ročica, ki lahko zdrsne vzdolž osi, je na gredi nameščena na gredi z zglobom 8. Bevel gearbox Os 3 je druga os, os je obremenjena z velikim vzvodom 1, ki poganja os, da se vrti. Menjalnik osi je opremljen s sklopko z valjastim mehanizmom, opletanje in ločevanje velike vzvratne prestavne ročice 1 pa se zaključi s potiskanjem vilic 7 na gredi sklopke 6, da se poganja majhna vzvratna prestavna ročica 8.

Menjalnik osi je ⅱ s sklopko, ki jo upravlja cilinder, zobati gonilnik, je gonilo 8 ločeno od gonila 1 pri visoki hitrosti, orodje 8 pa z orodjem 1 preko vetrnega valja, ko hodi, ki postane aktivna os. Bevel gearbox Ta osni prestavni mehanizem zaradi zasnove gredi sklopke, tako da v dveh pogojih preusmeritve, če kontrolni del valja ne more uspešno dokončati gibanja Gear 8, bo nato povzročil poškodbe celotnega prenosnega sistema, bevel gearbox zato mora ob rednem času biti pozoren na kontrolni del vetrobranskega stekla sklopke za pregled in vzdrževanje.